Bagikan ini:

" />
Published On: Sen, Sep 3rd, 2018

PKS Ngajukeun Ahmad Syaikhu Jeung Nurmasyah Lubis Piken Posisi Wagub DKI

Share This
Tags

Jakarta, Sundanews.com  — Tepi ka ayeuna, posisi wakil gubernur DKI, nu ditinggalkeun Sandiaga Salahuddin Uno, acan kénéh kaeusi. Partéi Kaadilan Sejahtera (PKS) ngabocorkeun ngaran kader nu arék dibéré mandat keur ngeusian posisi wagub DKI kasebut.

Aya dua ngaran kuat nu arék ngagandéng Gubernur DKI, Anies Rasyid Baswédan. Dua ngaran éta, nyaéta urut Wakil Wali Kota Bekasi, Ahmad Syaikhu sarta Politikus PKS, Nurmansjah Lubis. Tapi, pengajuan kadua ngaran éta nungguan kénéh persetujuan ti Partéi Gerindra.

” Kisaranna ngaran éta teu anggang ti Pa’  Syaikhu sarta Pak Nurmansjah. Ngan, engké ogé gumantung kompromi ahir kalawan Gerindra,” cek Diréktur Pencapresan PKS, Suhud Alyuddin di Jakarta,Senén 3 Séptémber 2018.

Suhud nyarita, pihakna keur nyukseskeun pangajuan kadua ngaran éta kaganjel kénéh di DPD Partéi Gerindra DKI Jakarta. Sabab, maranéhanana masih kénéh maksakeun keur ngusulkeun ngaran katua DPD DKI Partéi Gerindra, M. Taufik.

Cacak kitu, PKS angger optimistis yén usaha na keur ngajadikeun kader unggulan na jadi jalma nomer dua di puseur dayeuh arék leumpang mulus. Perkara éta lantaran, Katua Umum Partéi Gerindra, Prabowo Subianto, enggeus nyatujuan posisi éta dieusian ti PKS.

” Sacara prinsip, Pak Prabowo enggeus nyatujuan. Hartina, sacara prinsip, anjeuna satuju lamun wakil na ti PKS. Urang enggeus terang, sabab ieu kawenangan DPD DKI. Éta sababna, ku urang tingali, henteu bisa dipastiken,” cenahna.

Suhud nambahan, pihakna boga rencana keur ngagelar pasamoan kalawan jajaran élit pulitik partéi berlambang manuk dadali éta. Tapi, manéhna horéam nerangkeun leuwih rinci patali waktu pasamoan kasebut. Agénda éta dilaksanakeun keur ngalobi kader Partéi Gerindra, sangkan legowo dina parebutan korsi DKI-2.

” Pastina tangtu aya (pasamoan), tapi urang teu nyaho. Urang lihatlah. Sacara prinsip, Pak Prabowo enggeus oké, ngan kudu urang pastikeun supaya kabéh legowo,” cenahna.

Mekanisme pengisian posisi wagub DKI Jakarta enggeus diatur dina Pasal 176 Angkir-angkir No 10 Taun 2016 ngeunaan Pemilihan ka[ala Wewengkon (UU Pilkada). Di Pasal 176 ayat (1) UU Pilkada, disebatkeun yén partéi pulitik atawa beungkeutan partei pulitik pengusung ngusulkeun 2 calon Wakil Gubernur DKI Jakarta ka DPRD DKI Jakarta, angaliwatan Gubernur DKI Jakarta keur dipilih dina rapat paripurna DPRD DKI Jakarta. (adz)

 

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>