Bagikan ini:

" />
Published On: Sen, Sep 3rd, 2018
Asia / Dunya | By

Pangadilan Myanmar vonis wartawan Reuters 7 Taun Hukuman Bui

Share This
Tags

Yangoon, Sundanews.net  — Dua wartawan Reuters asal Myanmar poé Senén diganjar hukuman bui 7 taun ku sabab ngalakuken investigasi pembunuhan Muslim Rohingya ku pajabat kaamanan di nagara bagian Rakhine kulon.

Wa Lone, 32,sarta Kyaw Soe Oo, 28, dituduh ngalanggar Undang-undang rusiah resmi, kalawan hukuman maksimal 14 taun panjara salila ngalakukeun investigasi pembunuhan 10 lalaki Rohingya di nagara bagian Rakhine.

Hakim Ye Lwin ti Pangadilan Distrik Kaler Yangon ngomong, sewang-sewang wartawan diganjar  hukuman tujuh taun panjara sabab kabuktian ngabogaan dokumen rusiah nagara nu diserahkeun ku maranéhanana ka kumpulan-kumpulan pemberontak anu perang ngalawan pamaréntah.

Wa Lone ngomong kaputusan éta henteu adil sabab maranéhanana ngan ngalakukeun naon anu sakuduna dipigawé wartawan dina nalungtik pembunuhan di luar jalur hukum.

“Kuring henteu ngalakukeun kalepatan naon ogé, jeung kuring henteu sieun. Kuring percaya kénéh dina démokrasi sarta kabébasan ngomong,” ceuk Wa Lone.

” Urang terus berjuang pikeun kaadilan tepi ka akhir,” cenahna.

Pengacara kadua wartawan Than Zaw Aung ngomong kaputusan éta henteu adil. ” Urang arék ngalakukeun sagalana sacara hukum. ” (adz/anadolu agency)

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>