Bagikan ini:

" />
Published On: Sen, Sep 3rd, 2018

DMI: Pangeras Sora Masjid Perlu Perhatoskeun Kondisi Warga

Share This
Tags

Jakarta, Déwan Masjid Indonésia (DMI) meunteun pamakéan pangeras sora di masjid penting nimbang-nimbang kaayaan sosial balaréa. Langkah ieu dilakukeun sangkan heteu ngaganggu balaréa jaba ti agama Islam.

Katua DMI bidang kamanusaan jeung Karaharjaan Umat, Andi Mappaganty, ngomong, pamakéan pangeras sora ogé tiasa disaluyukeun kalawan talari, sosial, sarta budaya balaréa. ” Pangeras sora tiasa sapanjang waktuna pas, anu kaliru lamun Subuh jam 04.00 kasét geus disetél tarik teuing, samentara marbot masjid kulem kénéh,” cenahna.

Ceuk anjeuna, pamakéan pangeras sora henteu jadi masalah pikeun azan atawa solawatan. Asal digunakeun henteu kaliwat tarik nu tungtungna ngaganggu balaréa sakurilingna. ” Mangga lima menit nyanghareupan azan disetél ngaji, azan pan éta nyauran jalmi atawa ngemutan jamaah haturan solat,” kedalna.

Ceuk anjeuna, pamakéan pangeras sora henteu jadi masalah keur  azan atawa shalawatan. Asal digunakeun henteu kaliwat tarik nu tungtungna ngaganggu balaréa sakurilingna. ” Lamun lima menit nyanghareupan azan disetél ngaji, Ceuk kuring beunang jeung henteu tarik pisan sorana. Lamun azan pan nyauran jalma pikeun ngingetan jama’ah supados solat,” cenahna.

Tadina Kamenterian Agama ménta  Kantor Wilayah ngalanglang deui sosialisasikeun aturan ngeunaan pamakéan pangeras sora di masjid.  Aturan ngeunaan ieu enggeus aya saprak taun 1978. Aturan éta kacicikeun dina Instruksi Diréktur Jénderal Bimbingan Masyarakat Islam Nomer Kep/D/101/1978, sarta tepi ayeuna, acan aya parobahan.

Nurutkeun Dirjén Bimas Islam Kemenag Muhammadiyah Amin, pamakéan pangeras sora ogé bisa ngaganggu jalma anu nuju istirahat atawa ngalaksanakeun upacara kaagamaan. ” Dina instruksi kasebut, di antarana didadarkeun yén dina dasarna sora anu disalurkeun kaluar ti masjid saukur azan minangka geus tepi datang waktuna solat. Sedengkeun aosan solat atawa du’a cekap ngagunakeun pangeras sora di jero,” kedal Amin. (adz)

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>