Bagikan ini:

" />
Published On: Sen, Sep 3rd, 2018

Katerangan Pj Gubernur Jawa Barat sual panyopotan Walikota Bekasi

Share This
Tags

Bandung, .net  —  Penjabat Gubernur Jawa Barat, M. Iriawan enggeus ngistrenan Toto Muhammad Toha minangka Wali Kota Bekasi samentara keur ngagantikeun Ruddy Gandakusumah. Pelantikan dilakukeun di Gedong Saté, Bandung, Jumaah (31/8).

Iriawan nampik yén panyopotan Ruddy saméméh mangsa ahir jabatanna minangka Penjabat Wali Kota Bekasi patali jeung perselisihan antara Ruddy jeung Sékda Kota Bekasi Rayendra Sukarmadji. ” Sim kuring merlukeun Pak Ruddy minangka Kepala Kesbangpol,” ceuk Iriawan di Bandung poé Jumaah (31/8).

Ruddy Gandakusumah diusulkeun ka Kemendagri keur ditarik deui ka Propinsi Jawa Barat. Perannna dianggap penting pisan minangka Kepala Kesbangpol keur nyanghareupan Pemilu sarta Pilpres 2019.

” ku sabab posisina minangka Pj. WaliKota Bekasi, ku kituna laporan situasi jeun kaayaan Jawa Barat nyanghareupan Pemilu jeung sarta Pilpres kurang update,” ceuk Iriawan.

Komo deui, tahapan Pemilu sarta Pilpres enggeus ngasupan kampanye di tanggal 23 Séptémber. Ku sabab éta, Ruddy Gandakusumah nu kungsi ngajabat minangka WaliKota Bekasi samentara saprak Pebruari kaliwat dianggap sentral.

” Penarikan ogé keur ngajaga stabilitas kaamanan dina nyangharepan pelantikan bupati/ walikota, sarta gubernur,” cenahna.

Hubungan Ruddy Gandakusumah salila ngajabat Wali Kota Bekasi samentara teu harmonis jeung Sékda Kota Bekasi Rayendra Sukarmadji. Konplik pribadi duanana nyieun layanan di kantor kacamatan sarta kalurahan sempet dieureunkeun.

Perkara ieu sempet kadangu ku Ombudsman RI perwakilan Jakarta  Raya. Hasil panyidikan lembaga ieu ngarekomendasikeun ka Walikota Bekasi méré sangsi ka pihak nu tanggung jawab dina kapentingan publik 27 Juli kaliwat. (adz/pr)

 

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>