Bagikan ini:

" />
Published On: Sab, Sep 1st, 2018

Rupiah Terus Turun Ka Titik Rendah

Share This
Tags

Jakarta, Sundanews.com —  ayeuna kurs Rupiah ka Dollar Amerika Sarikat lemah deui. Harga rupiah dina poé Kemis nu kaliwat (30/8) didagangkeun di level Rp. 14.734 per dolar Amerika Sarikat (AS). Posisi ieu turun 79 poin ti panutupan poé saacanna Rebo (29/8) nyaéta Rp14.655 per dolar AS.

Rupiah di poé ieu sempet nyabak titik rendah aya dina level Rp. 14.744 per dolar AS. Posisi ieu ngaliwatan posisi terendah rupiah di September 2015 nu sempet nyabak 14.730 per dolar AS. Sedengkeun di jam 17.30 WIB, rupiah didagangkeun di level Rp14.734 per dolar AS.

Samentara dumasar kurs referensi Bank Indonesia (BI), Jakarta Interbank Spot Dollar Rate (Jisdor) nempatkeun rupiah di posisi Rp 14.655 per dolar AS atawa ngalemah ti posisi kamari Rp14.643 per dolar AS.

Saluyu kalawan palemahan rupiah, rupee India ogé turun ka angka nu sarua 0 , 24 persén jeung nempatkeun duan na minangka harga duit kalawan déprésiasi pangluhurna poé ieu.

Dipiluan, renmimbi China minus 0,14 persén, peso Filipina minus 0,11 persén, ringgit Malaysia minus 0, 09 persén,baht Thailand minus 0,06 persén,dolar Singapura minus 0,05 per”een,sarta dolar Hong

Nanging, yén Jepang sarta won Koréa Selatan masih kénéh tahan di zona héjo, kalawan nguat  séwang-séwang 0,12 persén sarta 0, 14 persén.

Kitu deui kalawan mata duit utami nagara maju anu kompak lemah ti dolar AS. Dolar Australia turun 0,2 persén, dolar Kanada minus 0,15 persén, rubel Rusia minus 0,12 persén, euro Éropa minus 0,11 persén, sarta poundsterling Inggris minus 0, 07 persén. Ngan franc Swiss anu menguat 0,04 persén ti dolar AS. (CN-Adz)

 

 

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>