Bagikan ini:

" />
Published On: Sab, Sep 1st, 2018

Indonésia – Australia Satuju Ningkatkeun Hubungan Kamitraan Stategis Komprehensip

Share This
Tags

Bogor, Sundanews — Indonesia jeung  Australia satuju ngajalin hubungan bilateral nu saé pikeun kahareup. Dina datangna Perdana Menteri Australia,Scott Morrison,ka Istana kapresidenan Bogor,dina Jumaah,31 Agustus 2018,kadua nagara sapakat pikeun ngajalin gawé bareng di sagala widang.

“Sim kuring bagja dina paningkatan nu  comprehensive partnership barobah kaayaan comprehensive strategic partnership , ” ceuk Presiden Jokowi dina parnyataan pers-na jeung PM Morrison sanggeus rengse pasamoan.

Sajaba ti éta,Indonésia jeung Australia ogé ngukabken pentingna katerbukaan ékonomi jeng  panghormatan hukum internasional sarta kadaulatan séwang-séwangh nagara.

Dina kasempetan kasebut. Menteri Perdagangan Énggartiasto Lukita jeung Menteri Perdagangan,Pariwisata, jeung Investasi Australia Simon Birmingham nandatanganan déklarasi réngséna négosiasi Indonésia-Australia Comprehensive Economic Partnership Agreement.

“Kasatujuan IA-CEPA direncanakeun badé ditandatanganan dina ahir bulan, ” ceuk PM Morrison.

PM Morrison ngomong kahasilan ékonomi Indonésia éta penting pikeun Australia, pikeun wewengkon, sumawona pikeun kamajuan dunya. Ceuk manéhna, ékonomi Indonésia ngalaman kamajuan dina sagala séktor.  (adz)

 

 

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>